HTML

mozim

Imádom a filmeket. Betegesen. Ha valami nem rabolta az időm hanem adott néhány gondolatot későbbre azt megírom. A többit meg lehúzom :)

manopont:

Saját rangsorolás. Nem nektek, nekem! Ahogy nekem tetszett. Ha közvélemény kell, irány az imdb!

Linkblog

ereses

A Karib-tenger kalózai 3. - A világ végén / Pirates Of The Caribbean: At World's End

2007.06.16. 17:41 .mano

Először is szeretném mélységes felháborodásomat kifejezni amit a magyar szinkron keltett. Nem csodálkoznék, hogy sokan inkább kalóz verziót szerez be erről a kalóz filmről (hehe, milyen találó). Ugyanis elképesztőnek találom, hogy a csupán közösségi segítőkészségből fordító feliratgyárosok most már nem csak a mozi feliratainál, de a szinkronjainál is értelmesebben fordít. Bár talán ehhez nem kell más csak minimális angol tudás. Két eset szúrt szemet már a film elején. Az egyik a kivégzésükre váróknak felolvasott "...akik kalózokkal kapcsolatban álltak azok végrehajtandók!". Istenkém, az execute itt nem végrehajtást hanem kivégzést jelent! Értemén, hogy a szótárban a végrehajtás szerepelt először, de nem lett volna egy csapat láncravert, akasztáshoz sorban álló ember esetében a kivégzés relevánsabb? A másik eset a világvégével kapcsolatos rémísztgetés volt. Ugyanis "a világvégére nem eljutni nehéz, de visszajönni!". Igen, angolban úgy mondják a hanemet vagy azt, hogy kivéve, hogy "blablabla, but blablabla". De az nem de, hanem hanem! :) Nem kell ehhez fordítónak lenni!!! Csak ne fordítóprogrammal essünk neki, mert abból baj lesz! Elképesztő, hogy ezért valaki pénzt kapott egyszer. Hihetetlen.

Na, viszont térjünk a filmre. Nekem kedves barátom azt mondta, hogy a film jó, szerencsére visszatértek az első rész stílusához (kevesebb poén, több story), de a film csak a felénél indul be. Nos, én vártam azt a beindulást. Persze, a történet kusza, vannak rémesen fantáziadús fordulatok, csomó új legenda meg átok meg mindenféle, fokozatos nő az eksön és a végére egy hatalmas banzáj lesz az egészből. Aki ezt a részét szerette az első két résznek az élvezni fogja a harmadik epizódot is.

Én untam. Nem kicsit, nagyon! Erőltetett viccek, felesleges kavarások és harcok, az ellenség hol hülye, hol hülyébb, de sebaj, mert a jófiúk (vagyis a rosszfiú jófiúk, mert ugye kalózokról van szó) sem sokkal okosabbak vagy éppen jól kitalálták már az egészet előre. Közben keresztülkassul utalgatások, gondolom az előző két részre (amiket nem is olyan rég láttam), nem sikerült sokra rájönnöm, hogy mit jelent. A karakterek sajnos már kénytelenek a történet szerint változni. Kicsit olyan érzésem volt mint a Jóbarátok utolsó évadjaiban, ahol Joey akkor volt érző jótanácsosztó barát vagy komplett idióta amikor éppen úgy kívánta az élet. Vagyis hősi dicsőségről és szabadságról szónokolni egy csapat kalózkapitánynak, hát, az legalább furcsa.

Amúgy meg egy ilyen helyes faszi és egy ilyen jó maca között ilyen gyenge érzelmeket előadni bűn.

Sebaj, jön majd a folytatás. Addig is ez egy ilyen köztes epizódnak elmegy, de nem okozza azt a fergeteges szórakozást amit az előző részek. Ja, és ezt KÉT ÉS FÉL ÓRÁBAN (NEM) TESZI!!!

manopont: 6.1/10

3 komment

Címkék: 5pont 6pont

A bejegyzés trackback címe:

https://mozim.blog.hu/api/trackback/id/tr7199893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artanis 2007.06.18. 14:08:26

hehe :))
amugy full egyetértek..

akkoris az utolsó poén volt a legnagyobb :)

Artanis 2007.06.18. 14:28:13

amikor az iránytű a rumos üvegre mutatott :))
süti beállítások módosítása