HTML

mozim

Imádom a filmeket. Betegesen. Ha valami nem rabolta az időm hanem adott néhány gondolatot későbbre azt megírom. A többit meg lehúzom :)

manopont:

Saját rangsorolás. Nem nektek, nekem! Ahogy nekem tetszett. Ha közvélemény kell, irány az imdb!

Linkblog

ereses

Persepolis

2008.11.02. 02:34 .mano

A történet egy kislány felcseperedését mutatja be, aki a forradalom előtti Iránban él. De ez így elég gyér leírás lenne.

Egyrészt bemutatásra kerül mindaz, amit hírekből, tévéműsorokból, ismerősöktől megtud az ember, de közben egy olyan személyes élményként van ábrázolva, hogy beleborzongtam. A mellesleg elég szomorú részekkel tarkított sztori közben szórakoztatóan és elviselhetően, kimondottan szépen van előadva. Persze közrejátszik, hogy rajzfilm, egész mások az eszközök és ki is használják kellően. Viccessé vannak téve a tipikus jelenetek az alakok sztereotípia szerinti ábrázolásával, vázlatosan ábrázolja az éppen mesélt történeteket. Jól van, végülis mese, de azért én kiemelem, hogy ezek nagyon tetszettek és még eszembe is jutott, hogy filmben időnként milyen idétlenre sikerül amikor ilyen bevágott jelenetekkel próbálják illusztrálni a történeteket.

Engem nagyon elkapott, történethez képest nem borított ki, nem a siratásra mentek de mégis meghatott. Érző embernek csak ajánlani tudom. Elviselni, elszakadni, motiválódni, keresni az életet, a boldogságot és meghozni az áldozatot... mi nem is tudjuk talán ezt megérteni soha. A boldogságnak ára van.

manopont: 8.7

 

Szólj hozzá!

Címkék: animáció 5pont 6pont 7pont 8pont

A bejegyzés trackback címe:

https://mozim.blog.hu/api/trackback/id/tr44744931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása