HTML

mozim

Imádom a filmeket. Betegesen. Ha valami nem rabolta az időm hanem adott néhány gondolatot későbbre azt megírom. A többit meg lehúzom :)

manopont:

Saját rangsorolás. Nem nektek, nekem! Ahogy nekem tetszett. Ha közvélemény kell, irány az imdb!

Linkblog

ereses

Cashback / Visszajáró pénz

2007.12.02. 12:10 .mano

Szeretem a mesélős filmeket. Azokat, amikor a főszereplő narrátorként beszél. Sokkal több mindent elmond, mint ami képen van és a kép megmarad egyéb kifejező eszköznek. Ez is ilyen. A főszereplő egy művészeti főiskolára járó srác, aki szakít nagy szerelmével és képtelen kiheverni saját, szükséges döntését. A lelkiteher álmatlansághoz, a hosszú éjszakák egyéb elfoglaltsághoz, az egyéb elfoglaltság az időérzet megváltozásához vezet: a pillanatok végtelenre nyúlnak.

Régóta nem láttam ilyen típusú filmet. Nagyon jól használt modern kifejező képi hatások, vágások és átfedések. Látványosan, hatásosan képbe csomagolt üzenetek. Nagyon szeretem az ilyet.
A probléma csak magával az üzenettel van. Ugyanis a film számomra olyan volt, mintha nem tudták volna eldönteni, hogy melyik motívumot, szálat ragadják meg. A film tele van olyan pontokkal ahol egy gondolat akkora jelentőséget kap, hogy az ember azt érzi, ez a film lényegi mondanivalója. Pedig végül nem mond annyit és jön egy másik, egész másról szóló, szintén keveset mondó pont. Viszont ezek a pontok tényleg erősek, így az egész mirőlisszól érzés ütközik a dejólisszóllal. Jó példa amúgy az iránytalan motívumra az, hogy a szépség túlságosan is a meztelenséggel és a cici-punci-combóval van kihangsúlyozva, miközben ennek később nincs akkora jelentősége mint kéne.

A film végső mondanivalója elvileg az, hogy a szerelmet meg kell látnunk a életünk másodpercei közt, vagy különben elsétálunk mellette.
Nekem inkább azt mondta, hogy az élet tele van számunka meghatározó pillanatokkal amikről azt hisszük, érezzük, hogy maga az élet, a lényeg. Közben ezek csak a pillanatok és a köztes idő pedig maga az élet. A maga ürességével.

Egy kis agylazítós töprengésre használható, ha az ember agya amúgy is jár és csak ingerre van szüksége a saját gondolatai előtöréséhez. Saját üzenete kevésbé értékes, nem hal bele senki, ha nem kapja meg. Bár azonosulni nem tudtam a sráccal, a sok fura helyzet miatt poszt-szakítósoknak ajánlom (igen, neked).

manopont: 6.2/10

2 komment

Címkék: 5pont 6pont

A bejegyzés trackback címe:

https://mozim.blog.hu/api/trackback/id/tr8249557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2008.06.13. 19:18:37

6-os reális, vannak benne jó részletek, a filmzenék viszont nagyon eltaláltak a szituációhoz.

.mano 2008.06.13. 21:28:19

Tény, de csak most hogy így írod. Azt hiszem arra nem is szoktam eléggé figyelni.
süti beállítások módosítása